Zeister Vrouwenkoor

Opgericht in 2002

Het idee voor een vrouwenkoor ontstond tijdens een feest ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van het Zeister Mannenkoor. Op initiatief van dirigent Arie Perk heeft een aantal echtgenotes toen iets ingestudeerd om dat als verrassing voor hun zingende mannen op de feestavond ten gehore te brengen. Men was zo enthousiast over dit optreden, dat besloten werd een vrouwenkoor op te richten: Het Zeister Vrouwenkoor was een feit.

Sindsdien is het koor gegroeid tot zo’n 70 leden en wordt het regelmatig uitgenodigd voor optredens en verzorgt het zelf diverse concerten.
In april van 2017 heeft het Zeister Vrouwenkoor haar 15-jarig bestaan gevierd met een geslaagd concert in de Kapel Dijnselburg in Zeist.

Het Zeister Vrouwenkoor repeteert op maandagmiddag van 13.15 tot 15.15 in het Torenlaan Theater en wordt op de piano begeleid door Guy van Beek.


Cantiamo Austerlitz

Gemengd koor uit Austerlitz

Cantiamo, opgericht in 1922, is begonnen als een plaatselijk gemengd koor, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een koor met leden uit de wijde omgeving van Zeist en Austerlitz. Het repertoire is veelzijdig en strekt zich uit van oude tot hedendaagse muziek in alle genres en van religieus tot musical en filmmuziek.

Wekelijks repeteren wij op de maandagvond (met uitzondering van de schoolvakanties) van 20:00 tot 22:00 uur en wordt op de piano begeleid door Barbera Sinte Maartensdijk.
Overweeg je om lid te worden of een repetitie bij te wonen klik dan op onderstaande knop.


Viva la Musica

Seniorenkoor uit Zeist

Viva la Musica is een 60 koppen tellend koor dat openstaat voor iedereen die van muziek houdt. Plezier in het zingen staat voorop, maar dirigent Arie Perk werkt d.m.v. humor, geduld en enthousiasme ook aan een goed eindresultaat.

De repetities zijn op dinsdagmiddag, van 14.15 tot 16.15 uur in Nieuw Beerschoten te Zeist.


Onze-Lieve-Vrouwekoor

Gemengd koor uit Bilthoven

Op de dinsdagavond van 20.15 tot 22.00 uur repeteren 18 dames en 10 heren om medewerking te kunnen verlenen aan ongeveer 15 vieringen per jaar. Het koor mag altijd genieten van de grote feesten; we zingen in de kerstnacht, witte donderdag, goede vrijdag, paaswake en met pinksteren.

Er wordt veel muziek gezongen van Nederlandse componisten die de teksten van Huub Oosterhuis hebben getoonzet, maar af en toe wordt er ook een uitstapje gemaakt (Bach, Mendelssohn, Brahms, Purcell).

Het is een rijkdom om te kunnen zingen o.l.v. een tweetal beroepsmusici, dirigent Arie Perk en pianiste/organiste Irina Boronjenkova.

Het koor heeft een goed (en nog steeds stijgend) niveau en de sfeer is opperbest.

Zanglustige mensen zijn van harte welkom om op dinsdagavond mee te komen zingen, maar het is ook mogelijk om vooraf eerst meer informatie te verkrijgen.


Cantorij Zon & Schild

Zangkoor van psychiatrisch centrum Zon & Schild

Heb je behoefte aan een moment van stilte en rust? Wil je een kaarsje aansteken? Wat pianospelen of even lezen?
Loop dan gewoon even binnen bij de Kapel op locatie Zon & Schild. De Kapel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Iedere zondagmorgen om 10.00 uur en op feestdagen is er in de Open Kapel een oecumenische viering. Het zijn diensten van woord en gebed. Eenmaal per maand vieren we een dienst van Schrift en Tafel.

In de kerkzaal oefent elke woensdag van 15.45 tot 17.00 uur zangkoor 'de Cantorij'. Dit koor verleent op bijzondere dagen haar diensten in de Kapel.
Wil je meezingen? Je bent van harte welkom.


Leusdens Mannenkoor

Opgericht in 1853

Door de inzet van een paar enthousiaste mannen werd op 1 november 1985 het Leusdens Mannenkoor (LMK) opgericht.
Het koor telt thans 44 leden, afkomstig uit Leusden en de omliggende gemeenten.

Het LMK heeft door de loop der jaren haar naam gevestigd door het uitvoeren van goede mannenkoorzang en heeft inmiddels een eigen plek verworven in de culturele samenleving van de gemeente Leusden.

Het repertoire is zeer gevarieerd van traditioneel tot moderne muziek. Zingen ontspant en de sfeer is prima.
Het LMK repeteert elke donderdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur in het gebouw van de Marcuskerk in Leusden


Zeister Mannenkoor

Zingende mensen, gelukkige mensen, sinds 1892!

Het Zeister Mannenkoor is op 14 december 1892 opgericht. Het is een vereniging die door de jaren heen op maatschappelijk en cultureel gebied, zowel binnen de regio als daarbuiten, grote bekendheid heeft weten te verwerven door op kwalitatief hoogstaand peil gevarieerde muziekwerken ten gehore te brengen.

Van maart 2001 tot 2011 was Arie al 10 jaar dirigent van het Zeister Mannenkoor. Begin 2015 werd er weer een beroep op hem gedaan om weer de vaste dirigent te worden van het mannenkoor, en die uitdaging greep hij met beide handen aan.

Arie is een graag gezien gast in het Torenlaan Theater, de thuishaven van het Zeiste Mannenkoor. In samenwerking met de ASZ (de Algemene Seniorenvereniging Zeist) organiseert hij elke maand het bomvolle meezingcafé.

Het Zeister Mannenkoor repeteert op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur en en wordt op de piano begeleid door Danielle Kok.